Lever- en Galblaasreiniging

“Veel mensen geloven dat galstenen alleen in de galblaas te vinden zijn. Dit is echter een onjuiste veronderstelling. De meeste galstenen worden gevormd in de lever en er komen er maar weinig in de galblaas voor. Naar schatting zal 20% van de wereldbevolking op enig moment in hun leven galstenen in de galblaas ontwikkelen en velen van hen zullen kiezen voor chirurgische verwijdering van dit belangrijke orgaan.
Een veel groter aantal mensen dat galstenen in de lever zal ontwikkelen (of al heeft) is niet meegerekend in bovengenoemd getal. Galstenen in de lever zijn de voornaamste belemmering bij het verkrijgen en behouden van een goede gezondheid en vitaliteit. Zij vormen één van de hoofdredenen waarom mensen ziek worden en maar moeilijk van een ziekte herstellen. Gebrek aan erkenning en herkenning van galsteenvorming in de lever als veelvoorkomend fenomeen zou wel eens de ongelukkigste vergissing kunnen zijn in de geschiedenis van de geneeskunde”, aldus Dr. Andreas Moritz in zijn boek De Ongelooflijke Lever- en Galblaaszuivering, 2011-2013.

Wat is het en Hoe werkt het?

Het reinigen van de lever en de galblaas door middel van de zogenaamde ‘leverflush’ is een redelijk eenvoudige, oude remedie en een krachtige doe-het-zelf aanpak voor een optimale gezondheid en welzijn. De methode van Dr. Andreas Moritz bestaat uit 6 voorbereidingsdagen gevolgd door de eigenlijke zuivering die ongeveer 16 tot 20 uur duurt.

Gedurende de voorbereidingsdagen volgt men een “dieet” waarbij men o.a. koud en gekoeld voedsel, gefrituurd voedsel en dierlijk voedsel zoveel mogelijk matigt of helemaal vermijdt. Daarnaast drinkt men appelsap om de galstenen week te maken zodat zij tijdens de eigenlijke zuivering het lichaam gemakkelijk kunnen verlaten.

Op de dag van de eigenlijke zuivering drinkt men verdeeld over de dag in totaal 2 glazen water met bitterzout. In de ochtend mag men nog een licht verteerbare maaltijd nuttigen en vanaf 14.00 uur wordt er niet meer gegeten. Om 22.00 uur 's avonds neemt men een drankje gemaakt van grapefruitsap en koudgeperste olijfolie. De volgende dag drinkt men wederom 2 glazen water met bitterzout op gezette tijden. Misschien is er inmiddels al ontlasting geweest en bent u al wat galstenen kwijt. Zo niet, dan zal dit in de loop van de ochtend vanzelf gebeuren.

Waarom en Voor Wie?

Alle ziektes of ziektesymptomen worden veroorzaakt door een vorm van verstopping. Van simpele allergieën en voedselintoleranties tot hart- en vaatziekten, ziekten van de alvleesklier, slechte circulatie, hormonale disbalans, aandoeningen van het zenuwstelsel, botstelsel, ademhalingsstelsel, urinestelsel en ga zo maar door.
Een lever- en galblaasreiniging is een eenvoudige en effectieve methode voor ieder mens dat zijn gezondheid en welbevinden wil bevorderen en de werkelijke oorzaak van klachten en ziekte wil wegnemen in plaats van symptomen onderdrukken.

Echter, hoe verder het huidige voedingspatroon af staat van het voedingspatroon dat men tijdens de zes dagen zal volgen, des te verstandiger het is om tijdig te beginnen met de nodige aanpassingen en bij voorkeur goed begeleid te worden tijdens dat proces.
Bovendien verlaten de galstenen het lichaam via de darmen. Het is dus essentieel om schone en sterke darmen te hebben om er zeker van te zijn dat de galstenen hun weg naar buiten vinden in plaats van in het lichaam te blijven zitten. Het zijn per slot van rekening kleine toxinebolletjes. Voorafgaand aan een lever- en galblaasreiniging wordt dan ook geadviseerd een hoge darmspoeling (colonhydrotherapie) te doen en na de eigenlijke reiniging op dag 6 dient er in ieder geval een hoge darmspoeling plaats te vinden.

Indien u nadenkt over het reinigen van uw lever en galblaas laat u dan goed adviseren en zonodig begeleiden voor een zo optimaal mogelijk resultaat. Voor vragen en inlichtingen kunt u altijd vrijblijvend contact met mij opnemen.