Bloedzuigerstherapie (hirudotherapie)

De bloedzuigertherapie methode is als geneeswijze al meer dan 3000 jaar bekend. Misschien gebruikten onze voorvaders deze wel eerder maar er was toen nog geen schrift.
Toevallig merkten mensen op dat zij zich na het zwemmen in open wateren, meren en rivieren veel gezonder voelden als zij door bloedzuigers waren gebeten en ze begonnen toen bloedzuigers voor eigen genezing te gebruiken. Ze verdeelden bloedzuigers in geneeskrachtige en nutteloze. Er zijn namelijk meer dan 400 soorten bloedzuigers. Voor geneeskundige doeleinden kunnen slechts 3 soorten gebruikt worden.

Cleopatra gebruikte bloedzuigers om mooi en gezond te blijven. Misschien was dat wel het geheim van haar schoonheid en krachtige verschijning?

In de Medische encyclopedie staat over bloedzuigers: “ Het medicinale gebruik van bloedzuigers berustte in eerste instantie op het onttrekken van bloed aan de patiënt. Voor dit doel werd voornamelijk de medicinale bloedzuiger gebruikt, die in Nederland zeldzaam is”.
Tot ver in de 19de eeuw werden medicinale bloedzuigers vaak gebruikt. “Een Duitse kwekerij leverde in die tijd 1,5- 3,5 miljoen bloedzuigers per jaar, een Russische kwekerij leverde zelfs 70 miljoen bloedzuigers per jaar”.
De farmaceutische industrie extraheert nu het hirudine uit de koppen van bloedzuigers. 

Wat doet de medicinale bloedzuiger eigenlijk?

Hirudotherapie bij whiplash

Een bloedzuiger produceert complexe biologisch actieve stoffen zoals hirudine, chemotripsine, destabilase enz. Er werden al bijna 100 werkzame stoffen in het speeksel van de bloedzuiger ontdekt. Medicinale bloedzuigers zijn uitstekende minibiologische farmaceutische fabriekjes. Tijdens een behandeling krijgt de patiënt biologisch actieve stoffen van deze ‘levende’ naald: de bloedzuiger zuigt het bloed van een patiënt op en spuit vervolgens zijn speeksel met biologisch actieve stoffen in het bloed van de patiënt. Zo’n behandeling is voor een patiënt vrijwel pijnloos.

Waarom zijn deze biologisch actieve stoffen zo belangrijk?

Ze herstellen de storingen van de bloedcirculatie.
Het is bekend dat de oorzaak van veelvoorkomende ziekten zoals chronisch pijnsyndroom, hoofdpijn, migraine, pijn in de rug, been, arm, artrose, artritis, reuma, ziekten van de wervelkolom en dergelijke, veroorzaakt worden door storingen in de bloedcirculatie. De biologisch actieve stoffen van de bloedzuiger lossen deze storingen in de bloedcirculatie op een natuurlijke manier op. Hierdoor kan het het bloed weer vrij circuleren, zodat het zuurstof en voedingstoffen kan aanvoeren, en koolzuurgas en afvalstoffen kan afvoeren, met als gevolg dat het aangedane orgaan weer goed kan functioneren. De bloedzuiger werkt in de kern van de oorzaak van de vele ziekten, daarom is hun werk zo effectief. 

In vele gevallen waar de reguliere geneeskunde geen oplossing biedt, kan de bloedzuigertherapie de helpende hand bieden.

Heeft deze methode bijwerkingen?

In het speeksel van de medicinale bloedzuigers zitten geen toxische stoffen die bijwerkingen zouden kunnen veroorzaken. Na een behandeling kan men een paar dagen jeuk, roodheid en af en toe lichte reactie van de lymfeklieren verwachten.

Patiënten met bepaalde soorten allergieën, een te laag niveau hemoglobine, en hemofilie kunnen niet met bloedzuigertherapie behandeld worden.

Cliënten worden alleen maar behandeld na een uitgebreide anamnese

Hirudotherapie bij artrose

Tijdens de anamnese wordt bepaald of een cliënt in aanmerking komt voor een behandeling met de medicinale bloedzuigers, hoeveel behandelingen nodig zijn en in hoeverre deze zullen leiden tot algemeen of gedeeltelijk herstel. 

De mogelijkheden van Hirudotherapie?

Bij de plastische chirurgie wordt vaak al bloedzuigertherapie toegepast voor doorbloeding van fijne aangehechte bloedvaten. Dat is een duidelijk voorbeeld van een combinatie van moderne technologie en Hirudotherapie.

De Hirudotherapie wordt steeds meer onderkend en wetenschappelijk onderbouwd en is in landen als Duitsland, Frankrijk, Amerika en Rusland al heel populair. Daar zijn ook speciale biologische fabrieken voor de productie van medicinale bloedzuigers. 
Waarom richt de moderne geneeskunde in Nederland zich uitsluitend op ontwikkelingen in de moderne farmaceutische industrie en wordt de bloedzuigertherapie zo weinig toegepast?

Medische ingrepen en farmaceutische geneesmiddelen hebben vaak een diep en vaak onomkeerbaar effect op ons lichaam. Zou het niet mooi zijn om meer gebruik te maken van een goed werkende natuurgeneesmethode zonder schadelijke bijwerkingen zoals deze ‘levende naald’ – de medicinale bloedzuiger? Is bloedzuigertherapie werkelijk alleen nog maar een geneeswijze van de oude tijd, of ook van vandaag en morgen?

Meer informatie en/of afspraak maken?

Informatie over de duur en de kosten van een hirudotherapie behandeling vindt u hier>>>
Wilt u een afspraak maken of heeft u nog vragen, neem dan gerust contact met me op via de mail of telefonisch>>>