Nieuws

Te koop via Kalynda: Aqualine waterfilters

Ons lichaam bestaat voor 70% uit water en het grootste orgaan – de huid – voor maar liefst 80%.
Zonder water, geen leven op aarde. Dat geldt ook voor ons lichaam. Water drinken is dus letterlijk van levensbelang. Om belangrijke processen zoals onder andere je stofwisseling, celvernieuwing, energievoorziening, het functioneren van je organen, het bewegingsapparaat en herstel goed te laten verlopen, heeft ons lichaam water nodig.

Nieuw in de praktijk: Bemer therapie

Bemer therapie voor betere (micro)bloedcirculatie.

De verschillende apparaten van BEMER verbeteren de beperkte pompbewegingen van de kleine en zeer kleine bloedvaten.
Dit leidt tot een betere verdeling van het bloed in het netwerk van de fijnste bloedvaten. Een goede doorbloeding is van groot belang. De bloedsomloop is het toevoersysteem van het menselijk lichaam. Hij voorziet het lichaamsweefsel en de organen van voedingsstoffen en zuurstof. Tegelijkertijd worden afvalstoffen afgevoerd. 74% van dit proces vindt plaats in de kleinste bloedvaten, de zogenaamde microcirculatie.

Budwig papje

Budwig papje

Licht verteerbaar; voedzaam; heilzame werking voor het hele lichaam dankzij het hoge gehalte aan onverzadigde vetzuren; cholesterolverlagend en daardoor het risico op hart- en vaatziekten verminderend; laxerende werking….Dat zijn zomaar een paar goede eigenschappen van de Budwig pap.

Herfstrecept: Vega Pasta Bolognese met eekhoorntjesbrood

Een vegetarisch herfstrecept: pasta bolognese met eekhoorntjesbrood. Ik at dit toen ik laatst op visite was bij mijn buurvrouw en omdat ik het zo lekker vond heb ik het recept gevraagd. Voor wie het niet weet: ‘eekhoorntjesbrood’ is een eetbare paddestoel die tussen juli en november ‘gewoon’ in loof- en dennenbossen en langs lanen te vinden is. Eekhoorntjesbrood is dus écht iets van dit seizoen. 

Herfstrecept: Kastanjesoep

Herfstsoep van tamme kastanjes

Heerlijk wat je allemaal kunt eten, rechtstreeks uit de natuur, in hartje herfst: walnoten, tamme kastanjes, pompoenen, appels, peren, paddestoelen, en noem het allemaal maar op. Dus: trek je wandelschoenen aan en ga eropuit; maak een mooie herfstwandeling in het bos en vul je longen met de zuurstofrijke boslucht;  beweeg en help je lichaam op die manier om zich te zuiveren. Want ja, je ademhaling en transpiratie helpen bij het kwijtraken van afvalstoffen. En als je thuiskomt, dan maak je een heerlijke pan kastanjesoep. Hieronder vind je het recept.

Supersnelle Avocado Lunch

Deze supersnelle avocado lunch is een traktatie waar je darmen erg blij mee zullen zijn. De ingrediënten avocado, basilicum, noten en gezonde olie zijn namelijk zeer belangrijke ‘hulpen’ voor een dagelijkse ontlasting. De lunch is zeer eenvoudig te bereiden; hij is suiker- gluten- en zuivelvrij, maar VOL met goede vetten, vitaminen en mineralen. Ik vond deze lunch weer in het prachtige boek van Rineke Dijkinga en ik kan ‘m jou van harte aanbevelen als je darmen je lief zijn. Want onthoud: een goede gezondheid begint in de darmen.

Groene smoothie “uit de tuin”

Een groene smoothie is een ware traktatie. Letterlijk: omdat het gewoon erg lekker is. Figuurlijk: omdat het allerlei gezondheidsvoordelen biedt waaronder: meer energie, stralendere huid, verminderen van (vr)eetbuien (en nog véél meer, lees vooral verder).
Zet de groene smoothie regelmatig op je menu en zorg er op die manier voor dat je een hele extra portie groenten, fruit én kruiden binnenkrijgt. In één drankje! Pats-boem-vitaminebom!