Blog

Budwig papje

Budwig papje

Licht verteerbaar; voedzaam; heilzame werking voor het hele lichaam dankzij het hoge gehalte aan onverzadigde vetzuren; cholesterolverlagend en daardoor het risico op hart- en vaatziekten verminderend; laxerende werking….Dat zijn zomaar een paar goede eigenschappen van de Budwig pap.

Herfstrecept: Vega Pasta Bolognese met eekhoorntjesbrood

Een vegetarisch herfstrecept: pasta bolognese met eekhoorntjesbrood. Ik at dit toen ik laatst op visite was bij mijn buurvrouw en omdat ik het zo lekker vond heb ik het recept gevraagd. Voor wie het niet weet: ‘eekhoorntjesbrood’ is een eetbare paddestoel die tussen juli en november ‘gewoon’ in loof- en dennenbossen en langs lanen te vinden is. Eekhoorntjesbrood is dus écht iets van dit seizoen. 

Herfstrecept: Kastanjesoep

Herfstsoep van tamme kastanjes

Heerlijk wat je allemaal kunt eten, rechtstreeks uit de natuur, in hartje herfst: walnoten, tamme kastanjes, pompoenen, appels, peren, paddestoelen, en noem het allemaal maar op. Dus: trek je wandelschoenen aan en ga eropuit; maak een mooie herfstwandeling in het bos en vul je longen met de zuurstofrijke boslucht;  beweeg en help je lichaam op die manier om zich te zuiveren. Want ja, je ademhaling en transpiratie helpen bij het kwijtraken van afvalstoffen. En als je thuiskomt, dan maak je een heerlijke pan kastanjesoep. Hieronder vind je het recept.

Supersnelle Avocado Lunch

Deze supersnelle avocado lunch is een traktatie waar je darmen erg blij mee zullen zijn. De ingrediënten avocado, basilicum, noten en gezonde olie zijn namelijk zeer belangrijke ‘hulpen’ voor een dagelijkse ontlasting. De lunch is zeer eenvoudig te bereiden; hij is suiker- gluten- en zuivelvrij, maar VOL met goede vetten, vitaminen en mineralen. Ik vond deze lunch weer in het prachtige boek van Rineke Dijkinga en ik kan ‘m jou van harte aanbevelen als je darmen je lief zijn. Want onthoud: een goede gezondheid begint in de darmen.

Groene smoothie “uit de tuin”

Een groene smoothie is een ware traktatie. Letterlijk: omdat het gewoon erg lekker is. Figuurlijk: omdat het allerlei gezondheidsvoordelen biedt waaronder: meer energie, stralendere huid, verminderen van (vr)eetbuien (en nog véél meer, lees vooral verder).
Zet de groene smoothie regelmatig op je menu en zorg er op die manier voor dat je een hele extra portie groenten, fruit én kruiden binnenkrijgt. In één drankje! Pats-boem-vitaminebom!

Detox, Vasten: Nieuw Begin

Deze maand start de lente. Heerlijk toch? ’s Ochtends is het vroeger licht. ’s Avonds wordt het later donker. De temperatuur gaat gestaag omhoog en het is tijd dat ook wij weer in actie komen. Daarmee bedoel ik niet dat we in de winter niks doen, maar het tempo ligt (als het goed is) iets lager. We keren meer naar binnen, letterlijk en figuurlijk. Nu is het tijd om te ontwaken, om de winter achter ons te laten, en ons klaar te maken voor een nieuwe, frisse start. Ben jij er klaar voor?