Budwig papje

Budwig papje

Licht verteerbaar; voedzaam; heilzame werking voor het hele lichaam dankzij het hoge gehalte aan onverzadigde vetzuren; cholesterolverlagend en daardoor het risico op hart- en vaatziekten verminderend; laxerende werking….Dat zijn zomaar een paar goede eigenschappen van de Budwig pap.

De pap werd samengesteld door Johanna Budwig, een Duitse chemicus met een doctoraat in de natuurkunde, die werkte met Nobelprijswinnaar Otto Warburg aan onderzoek over kanker en celademhaling. Op basis van haar ontdekkingen (in 1949!) heeft zij het Budwig-papje ontworpen dat bestaat uit een bepaalde olie-eiwitcombinatie.

Het Basisrecept

  • 150 ml Biogarde yoghurt of kwark met daarin vermengd:
  • 2 el lijnzaad
  • 2 el tarwekiemen
  • 2 el haverzemelen
  • 2 el lijnolie

Aanvullingen voor een smakelijk ontbijt:

  • vers fruit (bvb stukjes appel, peer, sinaasappel),
  • in vruchtensap geweekte zuidvruchten zoals rozijnen, abrikozen, krenten, pruimen of vijgen

Een uitermate gezonde start van de dag!

, , , , , , , , , ,

No comments yet.

Geef een reactie