Darmreiniging, hoge darmspoeling of colonhydrotherapie?

Darmreiniging, hoge darmspoeling of colonhydrotherapie

Darmreiniging, hoge darmspoeling of colonhydrotherapie, wat is dat eigenlijk? Is er verschil? Wat is geschikt voor mij?

Deze vragen worden mij regelmatig gesteld, dus het leek me handig een kort blog hieraan te wijden om jullie één en ander te verduidelijken. Het antwoord op bovenstaande vragen is gelukkig vrij eenvoudig, namelijk: een hoge darmspoeling en colonhydrotherapie betekenen hetzelfde. Colonhydrotherapie is een moeilijker woord, maar het betekent hetzelfde als hoge darmspoeling. Met beide woorden bedoelt men de methode om de darmen te reinigen.

Als colonhydrotherapeute bied ik deze behandeling aan in mijn praktijk. Alle informatie over hoe zo’n behandeling eruit ziet vind je hier. Het is helemaal niet eng of pijnlijk. Integendeel, het is ontspannend, zuiverend en heeft zeer positieve effecten op je gezondheid en algehele welbevinden. Lees de pagina maar eens rustig door en oordeel zelf.

Zelf thuis je darmen reinigen, kan dat ook?

Natuurlijk kan dat! Heel eenvoudig zelfs. Een goede gezondheid begint in de darmen. En als dat zo is, dan betekent dat dat jij zelf een hele grote invloed hebt op je eigen gezondheid door te bepalen wat er wel en niet in jouw darmen terechtkomt. De basis voor een goede gezondheid is dus vooral VOEDING. 

Verkeerde voeding kan niet goed worden verwerkt in de darmen. Hierdoor kunnen zij hun werk niet doen wat onder andere bestaat uit het transporteren van voedingsstoffen naar alle cellen van het lichaam. Wanneer de darmen niet goed in staat zijn ‘het lichaam te voeden’, dan ontstaan er klachten. Van hele alledaagse klachten zoals onzuiverheden op de huid, jeuk, chronische verkoudheid, eczeem, acné etc. tot ernstige ziektes, pijnen en verstoringen.

Met welke klachten je ook kampt, het heeft altijd nut om je voedingspatroon kritisch te bekijken. Soms weet je van jezelf helemaal niet dat een bepaald voedingsmiddel een negatief effect op je gezondheid heeft. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat jij eraan gewend bent dat je last hebt van zoiets onschuldigs als meeëters op je gezicht. Een verandering in je voedingspatroon (denk aan het vemrinderen van zuivel en suiker) zou een geweldig resultaat kunnen opleveren.

Nieuwsgierig naar wat voeding voor jou kan doen, maar weet je niet goed waar te beginnen? Kom gerust een keertje langs voor voedingsadvies. 

Andere behandelingen en tarieven

Nieuwsgierig naar de andere behandelingen in mijn praktijk? Kijk gerust eens rond op deze site.

Hier vind je informatie over de duur en de tarieven.

 

 

 

, , , , , , , , , , ,

3 Responses to Darmreiniging, hoge darmspoeling of colonhydrotherapie?

 1. Kitty Wolf 28/10/2018 at 08:39 #

  Mooi geschreven Svetlana

 2. Magda 12/02/2019 at 11:46 #

  Beste Svetlana,
  Dankjewel voor je liefdevolle benadering en je deskundigheid.
  Het was een heftige darmspoeling, gelukkig heb ik heel veel oud mogen loslaten.
  Dankjewel voor alles ik voelde me door jouw helemaal gezien en gehoord.
  Groetjes

Geef een reactie