Ademhalingscoaching

 

Ervaar je geregeld stress of voel je je angstig? Heb je behoefte aan meer ruimte? Zou je jezelf beter willen leren kennen? Mag het leven weer meer gaan stromen? Of wil je misschien leren luisteren naar je lijf?

In een veilige omgeving waar je mag zijn wie je bent, loop ik een stukje mee op jouw weg. Samen kijken we naar dat wat jouw ademhaling te vertellen heeft. Er kunnen verschillende ademtechnieken ingezet worden, o.a. de Wim Hof ademhaling, de verbonden ademhaling of de hartcoherentie.

Heb je weinig conditie of last van het lichaam dat een beetje pijn ervaart, dan kan ik je helpen door middel van yoga met pijnvermindering. Wil je het zelf eens ervaren, neem dan contact op. Samen kijken we hoe we je weer beter in het leven laten leven. Een leven met minder pijn en meer beweging.

Praktijk Kalynda biedt ademhalingscoaching

Wist je dat ademhaling onze levensenergie is? En wist je dat jouw ademhaling een afspiegeling is van hoe je leeft?

Op het moment van geboorte nemen we onze allereerste ademteug en aan het einde van ons leven blazen we onze laatste adem uit. Met de adem zetten we letterlijk de energie in ons lichaam om in beweging. We nemen energie tot ons (inademen) en we laten energie los (uitademen).

Bewust ademhalen is bewust leven

Zonder adem, zonder zuurstof, is er geen leven. Iedereen weet dat. Toch hebben maar weinig mensen echt aandacht voor de manier waarop ze ademen. Een onbewuste en oppervlakkige ademhaling kan leiden tot fysieke, mentale en emotionele klachten zoals weinig energie, rusteloosheid, en het gevoel geen of weinig grip te hebben op het leven. Het goede nieuws is dat deze klachten kunnen verminderen of zelfs helemaal verdwijnen dankzij een diepere en bewustere ademhaling!

Een goede ademhaling schenkt ons méér energie dan de voeding die we tot ons nemen. Ook zorgt het voor innerlijke rust en kracht, en voor vitaliteit en veerkracht. Wist je dat je ademhaling onmiddellijk van invloed is op je gemoedsrust? Des te rustiger je ademhaalt, hoe meer ontspannen je je voelt. En wist je dat 70% van alle afvalstoffen het lichaam via de luchtwegen verlaat? Des te beter de ademhaling, des te effectiever dit zuiverende proces. 

Ademwerk

Er bestaan meerdere ademhalingstechnieken. Ademwerk is de meest omvattende vanwege de integratie van fysieke-, mentale-, emotionele- en spirituele aspecten die aan onze ademhaling zijn verbonden. Ademwerk opent ons totale ademhalingssysteem en corrigeert oude, ineffectieve manieren van ademen. Verder leidt het tot stressreductie, meer zelfbewustzijn, heling van emotionele trauma’s en meer spirituele verbondenheid.

Benieuwd naar wat een betere ademhaling voor jou kan doen en welke mogelijkheden er zijn? Neem gerust contact op.