Colonhydrotherapie

Korte film over colonhydrotherapie

Wat is het & Hoe werkt het?

Colonhydrotherapie, oftewel (hoge) darmspoeling, is als het nemen van een warm, ontspannen bad, maar dan van binnenuit. Het is een effectieve behandeling waarbij de dikke darm (colon) over de gehele lengte op een bijna niet voelbare manier wordt gespoeld met gefilterd water op aangename temperatuur van tussen de 32° en 38° graden.

Door het rustig in- en uitstromen van het water en door de zachte buikmassage kan de dikke darm ontspannen en kunnen oude en aangekoekte fecesresten en gifstoffen het lichaam verlaten. Het proces van in- en uitstromen wordt tijdens de behandeling een aantal maal herhaald waardoor veel oud materiaal uit het lichaam verwijderd kan worden.

Waarom & Voor Wie?

Een goede gezondheid begint in de darmen. Dit wist men al in 1500 vóór Christus en daarmee is het reinigen van de dikke darm een eeuwenoude therapie.
Zodra we ‘de mens’ in zijn geheel bekijken in plaats van te focussen op een specifiek ziektebeeld, dan wordt duidelijk dat maar liefst 70% van de lichamelijke en geestelijke klachten ontstaat door een opeenhoping van gifstoffen in de dikke darm. Het toepassen van Colonhydrotherapie kan de ontwikkeling van klacht naar ziekte doorbreken en zelfs voorkomen. Een schone, sterke en gezonde darm staat dus aan de basis van een goede gezondheid en daarmee is colonhydrotherapie geschikt voor ieder mens. De behandeling kan preventief worden ingezet, maar ook als therapie bij bepaalde klachten waaronder:

Diarree (acuut of chronisch), obstipatie, hoofdpijn, ook migraine, slechte doorbloeding van huid en ledematen (bijv. koude voeten), huiduitslag, psoriasis, acné, ziekten aan hart en bloedvaten, zoals hoge bloeddruk en spataderen, slechte vertering en andere darmziekten zoals spastische darm, prikkelbare darm syndroom (PDS), schimmels en parasieten zoals candida, rugpijnen, vermoeidheid en gebrek aan energie, verminderd libido, astma en andere longaandoeningen, stofwisselingsziekten zoals reuma, artrose, vetzucht, overgewicht, suikerziekte maar ook hormonale stoornissen en blaasontsteking.

Aanbevolen behandelingen

Om een begin te maken met het schoonmaken en het herstellen van de darm wordt het aanbevolen om een serie van minimaal drie behandelingen binnen 1 tot 2 weken te doen. Hoeveel behandelingen in totaal nodig zijn, hangt af van de gezondheid en conditie van de darm en verschilt daarom per individu.

Eén colonhydrotherapiebehandeling incl. buikmassage duurt 90 minuten. Na een voorgesprek wordt er 45 minuten gespoeld en afgesloten met een nagesprek.

Omdat een goede, rustige ademhaling het proces van de darmspoeling positief bevordert, is het aan te bevelen om een ademtherapie-sessie te combineren met een darmspoeling.