Bachbloesem therapie

Wat is Bach bloesem therapie?

De Bach bloesem therapie werd ontdekt door Dr. Edward Bach, die leefde in het begin van de vorige eeuw. Hij ontdekte dat bepaalde bloesems van planten, struiken en bomen de eigenschap hadden om negatieve emoties of gemoedstoestanden terug in evenwicht te brengen. (denk bij negatieve emoties o.a. aan angst, onzekerheid, twijfel, neerslachtigheid en stress)

Bloesem aan de boom in mijn eigen tuin.

Bach bloesem therapie bestaat uit het werken met de 38 Bach bloesems. Om de juiste combinatie van de Bach bloesems te selecteren is een grondige kennis van alle 38 Bach bloesems noodzakelijk.

Deze therapie is 100% natuurlijk en volledig onschadelijk. Je kan geen nevenwerkingen krijgen en het mag zelfs al toegepast worden vanaf de geboorte. Bach bloesem therapie mag gecombineerd worden met andere therapievormen of medicatie, het zal er geen invloed op hebben. De Bach bloesem therapie is bovendien een ‘zachte’ manier van werken. Meestal komen de resultaten heel geleidelijk naar boven en is het nog dikwijls de naaste omgeving die de eerste veranderingen merkt in het gedrag van de persoon. Bach bloesem moet wel consequent en lang genoeg ingenomen worden. Enige discpline is wel vereist wil men goede resultaten behalen.