Aqualine Waterfilter Systeem

Ons lichaam bestaat voor 70% uit water en het grootste orgaan – de huid – voor maar liefst 80%.
Zonder water, geen leven op aarde. Dat geldt ook voor ons lichaam. Water drinken is dus letterlijk van levensbelang. Om belangrijke processen zoals onder andere je stofwisseling, celvernieuwing, energievoorziening, het functioneren van je organen, het bewegingsapparaat en herstel goed te laten verlopen, heeft ons lichaam water nodig.

Water drinken is één van de makkelijkste manieren om iets te doen voor de gezondheid van je lichaam. Maar dus wel zuiver water en geen vervuild water dat je lichaam alleen maar belast.

Vers, kristalhelder en gezond drinkwater 

Wist je dat Aqualine waterfilters meer dan 99% van de medicijnen uit het drinkwater filteren?!
Kraanwater via het waterleidingnet wordt opgepompt uit de bodem of gewonnen uit oppervlaktewater, waarna het wordt gezuiverd in grote zuiveringsstations. Dit proces haalt vervuilende stoffen zo goed mogelijk uit het water, maar het is onmogelijk om het water voor 100% te zuiveren. Ons oppervlaktewater is namelijk vervuild door stoffen zoals zware metalen, medicijnresten, pesticiden, chloor en hormoonresten. Hierdoor blijft dit gezuiverde water als het ware belast, omdat deze stoffen de oorspronkelijke structuur van het water hebben aangetast. Het zijn weliswaar relatief kleine percentages van deze belastende stoffen die er nog in zitten, maar als je elke dag water uit de kraan drinkt kun je wel nagaan dat je er op jaarbasis heel veel van binnen krijgt!

Aqualine Waterfilter Systeem is een 4-in-1 filtersysteem dat o.a. virussen, bacteriën, hormonen, medicijnen, en pesticiden uit het kraanwater verwijdert. Het systeem mineraliseert, vitaliseert en maakt het water eventueel basisch (alkalisch). Hiermee creëer je dus zelf heel eenvoudig elke dag opnieuw vers, kristalhelder en gezond drinkwater in een handomdraai, en er is geen stroom of wateraansluiting voor nodig.

Water zoals ín de natuur en beter vóór de natuur

In de natuur ontstaat mineraalrijk water doordat regenwater langzaam door verschillende bodemlagen sijpelt. Hierdoor wordt het gefilterd en neemt het mineralen en sporenelementen op. De Aqualine Waterfiltersystemen werken ook volgens dit principe.

Het filterproces in het Aqualine systeem maakt gebruikt van de zwaartekracht en bootst zo de natuur na. Er is dus geen stroom nodig. Om het water – net zoals in de natuur – te mineraliseren worden Elvan mineraalstenen gebruikt. Tot slot wordt het water gevitaliseerd. Dit gebeurt door de 4 magneten van 1.200 Gauss in de kraan die het water laten ‘wervelen’. Dit gebeurt in de natuur ook. Wervelen is een natuurkundig proces waardoor water wordt gevitaliseerd.

De werking van deze bijzondere waterfiltersystemen is geniaal en tegelijkertijd moeilijk om uit te leggen. Toch wil ik u die info graag geven. 

De Werking:

1e fase – het keramische filter

Dit filter zit in de opvultank en heeft een fijnheid van 0,2 micron (0,0002 mm). Met dit voorfilter haalt u al een groot deel van de vervuiling uit het water waaronder bacteriën, onopgeloste calcium en magnesium deeltjes. Het water gaat langzaam door het filter heen en druppelt dan in het meerstappenfilter.

2e stap – het nieuwe generatie meerstappenfilter

De samenstelling van dit nieuwe generatie meerstappenfilter is speciaal voor de Aqualine producten ontwikkeld.

1e laag

Hoogwaardig, met zilver geïmpregneerde, actieve koolstof type 30X60 met een hoge opname.

2e laag

Zeoliet balletjes. Milieu vriendelijke balletjes met een hoge adsorptiewaarde, filtert chloorverbindingen zoals trihalomethaan uit het water en diverse zware metalen, maakt het water zachter.

3e laag

Silica en combi balletjes. De balletjes zijn een combinatie van diverse stoffen waaronder Toermalijn, Zeoliet en Kaolien. Ze hebben een redox functie en een anti bacteriologische werking.

4e laag

Illite combi balletjes. Geven een ver infrarood frequentie af van 9,23 micrometer. Deze frequentie trilt in dezelfde frequentie als het menselijk lichaam. Hierdoor worden cellen geactiveerd, de micro bloedsomloop wordt gestimuleerd en neemt toe. Ze verzachten het water naar een pH van ongeveer 7,5. Verder hebben ze ook een anti bacteriologische werking.

3e stap – het alkalisch/basisch maken met de pH ring

Bij uw bestelling is dit een keuze. Als u kiest voor de alkalische versie dan wordt het systeem met een pH ring geleverd. Deze ring is gevuld met magnetiet balletjes, toermalijn balletjes, alkalische balletjes en magnesium balletjes. De ring verhoogt de pH waarde van het gefilterde water met gemiddeld 1 – 1,5 pH punt tot licht basisch water. Hoe hoog de pH van het water wordt hangt dus af van uw kraanwater. Verder verlaagt de pH ring de ORP (Oxidation Reduction Potential) waarde waardoor het water een anti oxidant werking krijgt. (het water voegt geen anti oxidanten toe).

4e stap – het mineraliseren

Tijdens het uitgebreide filterproces wordt een deel van de mineralen uit het water gefilterd. In de onderste tank liggen Elvan mineraalstenen. Een bijzonder vulkaangesteente wat slechts op een paar plekken op onze aarde voorkomt. De Elvan stenen in de Aqualine systemen komen uit Zuid-Korea. Deze poreuze stenen bevatten van 18 verschillende mineralen die langzaam aan het gefilterde water worden afgegeven. De hoeveelheden die hierbij vrijkomen zijn vergelijkbaar met de mineralen die in natuurlijk water worden aangetroffen. Een deel van deze Elvan stenen zijn met zilver geïmpregneerd. Hierdoor kan er geen bacteriewerking plaatsvinden in het stilstaande water. Het water is hierdoor wekenlang houdbaar.

5e fase – het vitaliseren

Vitaliseren is een bijzonder proces waarbij de natuur wordt nagebootst. Water in de natuur zal zich nooit een in rechte lijn voortbewegen zoals ons drinkwater door buizen wordt gepompt. Het water in de natuur komt tegen een steen of Magneetkraan Tradeline AQVeen andere oneffenheid in de rivier, valt langs een waterval naar beneden of wordt door een bocht gestuwd. Hierbij wordt het water in een werveling gebracht waarbij de watermoleculen (H2O) door middel van waterstofbruggen een mooie structuur krijgen. De magneetkraan bevat 4 verschillende magneten van 1200 Gauss. De plus en de min van deze magneten liggen om en om. Hierdoor wordt een werveling gecreëerd zoals dit ook in de natuur gebeurd. Door de magneetwerking worden er kleinere clusters van de watermoleculen gemaakt.

Vitaliseren is een proces dat in de tuinbouw algemeen wordt toegepast. Zonder dat er een stof wordt toegevoegd of weggenomen heeft het gevitaliseerde water een goede werking op de groei van de planten.

Met dit systeem bespaar je op de hoge kosten van (ongefilterd) flessenwater en spaar je bovendien het milieu omdat je het gezuiverde water dus zelf elke dag vers maakt met behulp van kraanwater.

Aqualine bij Praktijk Kalynda

Zelf gebruik ik dit watersysteem al jaren. Ik vind het een super machine met zeven filterlagen en ben dik en dik tevreden! De Ph waarde van het water is ca. 7,8. Dat is ideaal voor het menselijk lichaam.

Via de praktijk is dit prachtige systeem ook voor u te koop. Er bestaan meerdere modellen in verschillende prijzen. Bel of mail gerust als u vragen heeft of persoonlijk advies wenst over welk systeem het best bij u past.