Phoenix Lounger

Want je lichaam gezond houden is een teken van dankbaarheid

De Phoenix Lounger is een uniek therapeutisch toestel. Het  is een ergonomische, naar menselijk lichaam gemodelleerde ligtafel.
De Phoenix Lounger bestaat uit een verwarmd ligbed in natuursteen met halfedelstenen.
De therapie bestaat in de eerste plaats uit het zuiveren en daarna uit het hervoeden van het menselijk lichaam hetgeen leidt tot verjonging en regeneratie, zowel voor het uiterlijk als het innerlijke van de mens.
Door de dagelijkse stress, onze levensstijl en bijhorende eetpatronen, emoties en het klimaat, zijn we onderhevig aan versnelde verzuring, verslijming en koudes.
Na verloop van tijd ontstaat een verzwakte (micro-) bloedcirculatie in spieren, pezen, gewrichten, zenuwen en hersenen. Ons lichaam voelt stijf en stram en verkrijgt een niet-optimale mobiliteit.
De Phoenix Lounger werkt van binnen naar buiten. Zo worden de afvalstoffen naar buiten 'geduwd'. Het lichaam ontzuurt en ontgift, afvalstoffen worden gedraineerd. De halfedelstenen geven hun krachten en mineralen af en hervoeden het lichaam. Waardoor lichaam en geest weer sterk worden.

Hoe werkt de Phoenix Lounger?

  1. De Phoenix Lounger warmt het lichaam op
  2. Door de warmte gaat het lichaam 'open'
  3. Via het lymfesysteem worden de vrije radicalen en afvalstoffen naar buiten gewerkt
  4. Via het bloedstelsel, het urinestelstel, en vooral via de poriën en de huid, banen deze afvalstoffen zich een weg naar buiten waardoor het lichaam wordt ontgift en ontzuurd.
  5. Daarnaast neemt het lichaam via de huid en de geopende poriën de specifieke werking van iedere halfedelsteen tot zich.

Hoe is de Phoenix Lounger gemaakt?

De tafel

De designvorm is ontstaan na een lange studie over de ergonomie van het menselijk lichaam. De tafel heeft een ideale ligvorm heeft. Onder de Phoenix Lounger zit een opvangbak voor de opvang van de door het lichaam afgescheiden afvalstoffen.

De speksteen

Op de voet van de tafel ligt een sterk isolerende laag die bestand is tegen temperaturen tot 1000° celcius. Daarbovenop ligt de speksteen. Dit is het ligoppervlak van de Phoenix Lounger. Speksteen is een poreuze steen die uiterst hittebestendig is en warmte kan opslaan en geleiden.

De halfedelstenen en hun medische werking

Het lichaam kent de grote bloedsomloop van aders en slagaders en het microsysteem van kleine adertjes en bloedvaatjes die zich bevinden rond elk orgaan, gewricht en spier. Door de specifieke werking van elke halfedelsteen wordt dit microsysteem van bloedvaatjes in ons lichaam gestimuleerd. Door de opwarming van het lichaam door de Phoenix Lounger zullen de verzuurde gebieden ontspannen, waardoor het verzuringsproces in omgekeerde richting wordt omgezet. Het lichaam ontzuurt en vervolgens treden de halfedelstenen in werking. Door de wijdgeopende poriën penetreren de fysische krachten van de halfedelstenen het lichaam tot in de diepste vezels en microdeeltjes, die hierdoor gevoed worden.
Aangezien het lichaam opnieuw een continue stroom van zuurstofrijk bloed krijgt, blijft het jong en vitaal.

Welke halfedelstenen zitten er op de Phoenix Lounger?

1. Onyx

Onyx is een mineraal dat tot in de botten doordringt. Deze steen stimuleert elektrische pulsen, activeert de zenuwen, voedt de sensorische functie van de receptoren en warmt het lichaam tot in het bot op. Daarom plaatsen we op de Phoenix Lounger Onyx naast de wervelkolom. De plek waar de uitlopers van het zenuwstelsel zitten, die naar de spieren, organen, pezen, cellen en bindweefsel gaan.

2. Osidiaan

Maakt een einde aan alle pijnen, verkrampingen, energetische blokkades en vernauwingen in de bloedvaten. Osidiaan is uitermate geschikt voor mensen met winterhanden en wintervoeten omdat dit de bloedvaten opent. Bij verwonding ontstaat een shock die op celniveau opgelost wordt door obsidiaan, waardoor bloedingen hersteld worden en wondgenezingen versneld worden. Obsidiaan verbetert vooral de doorstroming van het bloed, en dus ook voor een opwarming van de ledematen.

3. Hematiet

Hematiet ligt ter hoogte van de nieren en is een krachtige steen die vooral belangrijk is om de daadkracht te stimuleren. Op psychisch vlak verstrekt hematiet de wil en brengt vitaliteit en dynamiek in het leven. Het helpt ons in noodgevallen door te vechten. Op fysiek vlak stimuleert hematiet de ijzeropname in de dunne darm en de vorming van rode bloedlichaampjes. Daardoor verbetert het de zuurstofvoorziening en heeft het een algemene stabiliserende werking op de gezondheid.

4. Blauwe Chalcedoon

Blauwe Chalcedoon ligt ter hoogte van het zitvlak en de dijen. Blauwe chalcedoon is specifiek voor cellutitis-klachten. De stroom van lymfe en lichaamsvloeistoffen wordt gestimuleerd, waterophopingen in het weefsel worden afgevoerd en het immuunsysteem en de afscheiding van inwendige klieren worden bevorderd. Na opwarming van blauwe chalcedoon gaat het slijmen en damp vloeibaarder maken waardoor ze gemakkelijker afgescheiden worden via tanspiratie, via het lymfestelsel, via urinewegen en via  de stofwisseling.

5. Tijgerijzer en tijgeroog

Tijgerijzer ligt ter hoogte van de lenden. Deze steen verhoogt de vitaliteit doordat het de ijzeropname, de vorming van rode bloedlichaampjes en het zuurstoftransport in het bloed versnelt. Vooral de ijzeropname in de dunne darm is hier erg belangrijk.

6. Gele Calciet

Gele calciet werkt anti-verhardend en anti-verstoppend. Het onthardt alle steenvorming in bloedvaten, bindweefsels, spieren, pezen en weefsels en verwijdert zware metalen uit het lichaam. Het bevordert het celmetabolisme doorheen de celmembranen en de opname van voedingstoffen en mineralen. Het verhoogt de opbouw, flexibiliteit en stevigheid van botten, pezen en spieren. Het zorgt voor een toename van rode bloedcellen in het beenmerg. Het versnelt de rijping van de bloedvaten en verlengt de levensduur van de rode bloedcellen. Het activeert de ijzeropname tot vorming van hemoglobine in de rode bloedcellen waardoor een maximale energie verkregen wordt. Het is een must bij alle verouderingsprocessen waar spieratrofie, artrose, ostioporose, huidverdrogingen en bloedvatvernauwingen voorkomen.

7. Malachiet

Deze steen zorgt voor een toename van het aantal rode bloedcellen in het beenmerg. Het versnelt de rijping en verlengt de levensduur van de rode bloedcellen. De opname van ijzer in de dunne darm wordt gestimuleerd. Er zit ook koper in, wat een belangrijk element is naar vorming of aanmaken van rode bloedcellen. Koper wordt in een minerale vorm opgenomen en bevordert de opname van ijzer. Het helpt ook weer de opname van ijzer in de dunne darm en zorgt voor de omzetting van het opgeslagen ijzer naar een vorm die door het bloed kan worden getransporteerd als een katalysator naar aanmaak van hemoglobine en is vooral verantwoordelijk voor de vorming van enzymen die de bloedvaten elastisch houden. Koper op zich stimuleert de celgroei en vooral de pigmentatie van haren en huid. Het werkt krampopheffend, ontstekingsremmend en ontgiftend. Malachiet is de ideale steen om te ontzuren. Het helpt bij menstruatieklachten, bevordert de activiteit van de lever en zorgt ervoor dat de ontzuring van het weefsel gemakkelijk verloopt. Het stimuleert ook het zenuwstelsel en de hersenactiviteit.

8. Magnesiet

Bevat magnesium, dit vermindert krampen en werkt spierontspannend. Het remt ook de bloedstolling en verbetert dus de doorbloeding. Ook maakt magnesiet de vaatwanden dicht en verwijdt het de kransslagader waardoor de werking van de hartspier verbetert.

9. Rozenkwarts

Stimuleert de doorbloeding van het weefsel. Het versterkt het hart en de geslachtorganen en versterkt de vruchtbaarheid. Deze stenen worden ter hoogte van de nierzone geplaatst, om vuur in de nieren te steken. De doorbloeding van het weefsel verbetert. Waardoor de seksualiteit, levenskracht en levensvreugde wordt gestimuleerd.

10. Azuriet

Azuriet wordt gebruikt bij artritis en gewrichtsproblemen. Dit zijn soorten verzuring waarbij kalkafzetting zich voordoet rond gewrichten. Hierdoor ontstaat uiteindelijk een vernauwing van het gewricht. Azuriet wordt ter hoogte van de heupen geplaatst. Zo kan het alles wat te maken heeft met heuppijn opheffen. Het werkt op de ruggengraat en brengt de wervelkolom op één lijn. Het werkt op het celniveau om de blokkade of de beschadiging van de hersenen- want de hersenen staan gekoppeld met de wervelkolom- op te heffen. De lever wordt door azuriet geactiveerd om de ontzuring van het lichaam te stimuleren.

11. Rode Calciet

Rode calciet wordt ter hoogte van de benen maar voornamelijk ter hoogte van de heupen aangebracht om gewrichtspijnen in de heupen los te maken en om blokkades op te heffen. En zo de pijnen van de gewrichten te stoppen.

BELANGRIJK
Halfedelstenen zijn pas actief na rechtstreeks contact met de huid. Geneeskundigen door de eeuwen heen gebruiken of gebruikten halfedelstenen voor genezing, versterking en voor de algemene gezondheid van de mens.

In Praktijk Kalynda wordt een sessie op de Phoenix Lounger altijd gecombineerd met de Mask of Youth. Klik hier voor meer informatie over de tarieven en klik hier om contact op te nemen.