Voetreflexologie

Voetreflexologie is een wetenschap die al ruim 100 jaar bestaat in de complementaire gezondheidszorg. Ze gaat uit van het principe dat er zich op onze handen en voeten reflexgebieden bevinden die corresponderen met álle klieren, organen en andere delen van het lichaam. Reflexologie is een unieke methode waarbij die reflexgebieden met duim en wijsvinger worden bewerkt. Hierdoor wordt de doorbloeding en de zenuwgeleiding in het gehele lichaam verbeterd en dankzij de ontspannende werking krijgt het lichaam de kans zichzelf te herstellen.

Een gezond menselijk lichaam is een schitterende machine waarvan elk onderdeel perfect functioneert. Het wordt in evenwicht gehouden door een complex stelsel van klieren, organen, weefsels, zenuwen, chemische stoffen etc. Als één van de onderdelen niet naar behoren functioneert, dan zijn de gevolgen daarvan overal in het lichaam merkbaar. Men is dan ‘uit evenwicht’.

Met behulp van voetreflexologie wordt het lichaam onder andere geholpen bij het bereiken van homeostase (oftewel: haar natuurlijke evenwicht). Ook wordt stress en spanning verlicht en worden blokkades in het zenuwstelsel opgeheven.

Voetreflexologie is een mooie aanvulling op bijvoorbeeld de colonhydrotherapie.
Ook is het mogelijk om een voetreflexbehandeling te combineren met de Mask of Youth.
Informeer gerust naar de mogelijkheden.