Koffie infusie

Wat is een koffie infusie?

Een koffie infusie of een koffieklysma is een hoge darmspoeling met biologische ongebrande groene koffie.

Waarom een koffie infusie? Wat zijn de voordelen?

Het koffieklysma is tijdens de Eerste Wereldoorlog per toeval ontdekt door verpleegkundigen. Zij moesten patiënten op een operatie voorbereiden door middel van klysma’s. Omdat ze op dat moment geen water hadden voor die klysma’s, gebruikten ze de koffie. Koffie was in grote hoeveelheden aanwezig om de artsen (die soms uren achtereen moesten opereren) wakker te houden. De verpleegsters ontdekten dat de patiënten die een koffieklysma hadden ondergaan van meet af aan minder pijn hadden en zich snel beter gingen voelen.

Voordelen van koffieklysma of infusie:

 • De cafeïne stimuleert de lever en de galgangen om zich te openen om afvalstoffen te dumpen in het eliminatiesysteem.
  Misschien vraagt u zich af of u ook gewoon een kop koffie kunt drinken in plaats van een koffieklysma? Koffie drinken en een koffieklysma zijn niet hetzelfde. De koffie die we doorgaans drinken is geroosterd (hierin zijn de Palmitaten vernietigd). De koffie die wordt gebruikt bij een koffieklysma is ongebrande groene koffie (hierin zijn de Palmitaten nog aanwezig). (Hieronder leest u wat Palimitaten doen). Bovendien kan het drinken van koffie een negatief effect hebben op de bijnieren. Bij een koffieklysma is dit niet het geval. 
 • Palmitaten (hierboven reeds genoemd) verhogen de Glutathion. Glutathion is een heel krachtig anti-oxidant (5.000 x krachtiger dan vitamine C of E!). Daarnaast is Glutathion een krachtige ontgifter. Het neemt toxinen goed op.
 • Een koffieklysma zorgt voor een toename van Glutathion met 300 – 1000 procent.

Iets meer uitleg over Glutathion, Moeder van alle Antioxidanten

Glutathion is de belangrijkste lichaamseigen stof die het lichaam inzet om de gifstoffen waaraan wij continu worden blootgesteld onschadelijk te maken. Het lichaam kan zelf glutathion aanmaken uit de 3 componenten waaruit het is opgebouwd, namelijk de aminozuren cysteïne, glutamine en glycine. De combinatie stress en ongezonde voeding, of ziekte kan ervoor zorgen dat het lichaam niet meer in staat is om voldoende hoeveelheden glutathion te produceren. Deze glutathion-deficiëntie leidt tot beschadiging van cellen en het verlies van het vermogen om optimaal te functioneren. In het dagelijks leven merken we dat aan het feit dat onze energie daalt, ontstekingen vaker voorkomen, ziekte makkelijker ontstaat, of het verouderingsproces wordt versneld.

Koffieklysma’s of koffie infusies met biologische ongebrande groene koffie helpt de lever om glutathion aan te maken

Welke koffie wordt er gebruikt?

De koffie wordt vooraf speciaal voor u bereid. We gebruiken hiervoor 3 afgestreken eetlepels organische groene koffie in Aqualine water met PH 7,5. Na bereiding voegen we zoveel Kangen water toe tot de koffie op lichaamstemperatuur is.Wij gebruiken Robusta Health koffie die door een klein familiebedrijf in Ierland op een heel bijzondere en zorgvuldige manier wordt gebrand.

Hoe gaat het in zijn werk?

Voorbereiding:

 • Start bij voorkeur 2 dagen van te voren met het gebruik van ons voedingsadvies zodat de darm al wat schoner en leger is.
 • U krijgt van ons 2 capsules actieve kool (deze zorgen voor het binden en goed afvoeren van vrijgekomen afvalstoffen) voorafgaande aan het koffieklysma.
 • We starten een normale colonhydrotherapie behandeling.
 • Na het laten circuleren van het water (ongeveer 5 minuten), laten we eerst de koffie naar binnen lopen. De koffie kan dan direct de lever aanzetten om afvalstoffen te lozen en gal en glutathion te produceren.
 • U krijgt de Bemer-pad op uw buik, schuin van linksonder naar rechtsboven (op de lever), zodat de doorbloeding extra wordt gestimuleerd.
 • We geven de koffie ongeveer 10 minuten de tijd om zijn heilzame werk te doen.
 • Vervolgens zetten we het apparaat op legen en laten het water weer even circuleren.
 • Na eventuele lozingen van de darm volgt een normale darmspoeling zodat zowel de darm als de lever goed gehydrateerd (van schoon water voorzien) worden en alle afvalstoffen kunnen worden afgevoerd.

Nazorg en kosten:

U krijgt van ons 2 capsules actieve kool na het koffieklysma en natuurlijk ook nog de vertrouwde groente/kruiden bouillon.

De kosten voor een koffie infusie zijn € 45,- en komen bij de kosten voor een normale colonhydrotherapie behandeling. De totale kosten voor deze bijzondere behandeling zijn dus € 140,-.