Ons Team

Svetlana Arsentieva

Wat fijn dat u een kijkje neemt op mijn website.Svetlana Arsentieva
Mijn naam is Svetlana Arsentieva en ik heet u van harte welkom!

Dit verhaal is ooit begonnen als een persoonlijke zoektocht naar antwoorden op vragen omtrent mijn eigen gezondheid en mijn aandoening: de Ziekte van Hashimoto. 
Met gepaste trots kan ik u vertellen dat ik inmiddels geheel klachten- en medicatievrij ben! Dankzij het aanpassen van mijn eet- en leefstijl heb ik het zelfhelend vermogen van mijn eigen lichaam weten te activeren en te optimaliseren.

Met veel passie deel ik mijn kennis en ervaring met andere mensen die ook de wens of behoefte hebben hun gezondheid in de beste handen te leggen, namelijk in uw EIGEN handen.

Na het succesvol afronden van de studie tot Natuurgeneeskundig therapeut en de opleiding tot Colonhydrotherapeut, ben ik mijn eigen Natuurgeneeskundige Praktijk gestart. Hiermee is een droom werkelijkheid geworden.

Voor mij is de complementaire geneeskunde (zoals de natuurgeneeskunde ook wel wordt genoemd) een aanvullende geneeswijze, die niet alleen naar de klachten kijkt, maar tegelijkertijd naar het totaalbeeld van de mens. Door ook naar de emotionele grond te kijken en die mee te nemen in de behandeling, kan het persoonlijk welbevinden van de cliënt nog meer verbeteren.

Ik behandel de mensen op de eerste plaats vanuit mijn hart en vanuit liefde voor de mens die geestelijk of lichamelijk lijdt. Voor mij voelt dit werk als een roeping, een passie. Mijn levenservaring is hierin mijn sterke punt, want in mijn eigen zoektocht heb ik ontdekt hoe intelligent het menselijk lichaam is en hoe groot haar zelfhelend vermogen. Ik laat de mensen graag ervaren en weten dat er zoveel meer mogelijk is dan men denkt, en dat men vooral niet moet opgeven. Ieder mens is uniek en ieder lichaam is anders.
Door met volle aandacht en gevoel aanwezig te zijn bij de ander, en door te putten uit mijn kennis en inzichten, kan ik op verantwoorde wijze die ander behandelen.

Omdat geen mens en geen lichaam hetzelfde is, start iedere behandeling met een uitgebreide anamnese. Van hieruit bepalen we een plan van aanpak dat gaandeweg – afhankelijk van hoe het lichaam erop reageert – fijner afgestemd kan en mag worden.
De verschillende behandelingen die ik aanbied in mijn Praktijk, hebben een versterkende werking op elkaar en kunnen perfect naast elkaar worden toegepast. Wanneer we bijvoorbeeld de darmen reinigen door middel van Colonhydrotherapie (ERM-methode), dan is het verstandig om ook eens goed te kijken naar het voedingspatroon. Wanneer wordt gekozen voor een lever- en galblaasreiniging, dan is het essentieel dat de darmen schoon en gezond zijn omdat het afval uit de lever via de darmen het lichaam zal verlaten.

Na mijn persoonlijke ervaringen en mijn studies ben ik ervan overtuigd dat we allemaal de mogelijkheid hebben om onze gezondheid op eigen kracht te bevorderen. Het is dan ook mijn passie om u bij te staan bij het optimaliseren van uw gezondheid en u te laten ervaren hoeveel intenser u daardoor kunt genieten van (de simpele dingen van) het leven.

Ik woon samen met mijn levenspartner en beste maatje Bert. Inmiddels is hij als ademcoach verbonden aan Praktijk Kalynda en samen vormen we een goed team! Het is onze missie om onze medemens op een professionele en liefdevolle manier te ondersteunen bij het verbeteren van hun eigen fysieke en mentale gezondheid.

We wonen op het Aasterberg. (gemeente Echt-Susteren). Hier is ook de praktijk gevestigd waar u van harte welkom bent, dus graag Tot Ziens!

Bert Pasveer

Mijn naam is Bert Pasveer, 64 jaar jong. Geboren en getogen in Hoensbroek en de laatste 20 jaar wonende in het kleinste en mooiste dorpje van Nederland dat is gelegen in het buitengebied van Echt; Het Aasterberg. Ik woon hier samen met mijn vrouw Svetlana, onze twee katten en twee honden. Mijn meest favoriete plek om te verblijven is de natuur, daarom vind je me geregeld in het bos en langs het water om even op te laden, tot mezelf te komen en te genieten van de kleine dingen in het leven.

Door mijn gezondheidsklachten, die voornamelijk ontstonden als gevolg van een zwaar auto-ongeluk in 1991, ben ik na verloop van tijd op het pad gekomen van de Natuurgeneeskunde. Als eerste ben ik hard gaan werken aan mijn lichaam. Ik wilde de opgeslagen toxines opruimen. Deze waren onder andere ontstaan door het slikken van veel medicatie in de twintig jaar tijd na mijn ongeluk. Het reinigen van mijn lichaam heb ik gedaan middels Colonhydrotherapie, leverreiniging, mijn voedingspatroon aanpassen, en door mijn leefstijl helemaal om te gooien. Dat deed mij fysiek enorm goed, maar mentaal gezien kwam ik nog niet echt vooruit. Op emotioneel vlak speelde namelijk het verlies van mijn zoon nog een rol. Ik wilde eraan werken dat een plekje te geven.

Op een gegeven moment gaf iemand mij  het boek van Kasper van der Meulen: “MindLift – mentale fitness voor het moderne brein”. Hierdoor ben ik met ademhalings- en koudetechnieken in aanraking gekomen. Al na de eerste keer in het ijswater te hebben gelegen, merkte ik dat mijn lichaam én geest veel meer konden dan ik zelf ooit had gedacht. Dit bracht mij ertoe om nóg meer op onderzoek uit te gaan naar de verschillende mogelijkheden om mijn fysieke en mentale gezondheid te verbeteren. Ik volgde cursussen, woonde workshops bij en deed enorm veel zelfstudie. Inmiddels volg ik een 4-jarige opleiding tot yogadocent en ook ben ik ondertussen gecertificeerd ademcoach.

Beide opleidingen (yogadocent en ademcoach) sluiten naadloos op elkaar elkaar aan:  Yoga is een woord afkomstig uit het Sanskriet,  in het Nederlands kunnen we het vertalen als ‘verbinden’. Het ‘verbinden’ slaat op het verenigen van lichaam en geest en dit doen wij o.a. door middel van de ademhaling. Vanaf het moment dat ik met yoga bezig ben weet ik dat de adem een ontzettend grote rol speelt bij hoe we ons voelen en de manier waarop we naar de wereld kijken.

Nu dat ik mijzelf zoveel beter voel dankzij alles wat ik in de afgelopen jaren heb mogen leren en ervaren, raak ik steeds meer gepassioneerd om mijn kennis over te dragen aan andere mensen die hierom vragen. Ik ben dan ook erg blij en trots dat ik deze bijzondere vorm van coaching (ademtherapie) kan aanbieden in de Natuurgeneeskundige praktijk van mijn vrouw. Het is een perfecte aanvulling op de verschillende behandelingen die zij reeds aanbiedt in haar praktijk.

Wil je graag een keertje ervaren wat ademhaling allemaal voor je kan betekenen? Neem dan gerust contact op. Wees ook welkom tijdens één van de inloopmiddagen elke laatste vrijdag van de maand. Hier kunnen we persoonlijk kennismaken en heb je de gelegenheid om al je vragen te stellen.

Heel graag tot ziens!
Bert Pasveer