Wie ben ik

Wat fijn dat u een kijkje neemt op mijn website.Svetlana Arsentieva
Mijn naam is Svetlana Arsentieva en ik heet u van harte welkom!

Wat ooit begon als een persoonlijke zoektocht naar antwoorden op vragen omtrent mijn eigen gezondheid en mijn aandoening (Ziekte van Hashimoto), is inmiddels uitgegroeid tot mijn passie en mijn werk.
Na het succesvol afronden van de studie tot Natuurgeneeskundig therapeut aan de Zonnevlecht Academie, en de opleiding tot Colonhydrotherapeut bij de Coventina Academie voor colonhydrotherapie, ben ik mijn eigen Natuurgeneeskundige Praktijk gestart. Hiermee is een droom werkelijkheid geworden.

Voor mij is de complementaire geneeskunde (zoals de natuurgeneeskunde ook wel wordt genoemd) een aanvullende geneeswijze, die niet alleen naar de klachten kijkt, maar tegelijkertijd naar het totaalbeeld van de mens. Door ook naar de emotionele grond te kijken en die mee te nemen in de behandeling, kan het persoonlijk welbevinden van de cliënt nog meer verbeteren.

Ik behandel de mensen op de eerste plaats vanuit mijn hart en vanuit liefde voor de mens die geestelijk of lichamelijk lijdt. Voor mij voelt dit werk als een roeping, een passie. Mijn levenservaring is hierin mijn sterke punt, want in mijn eigen zoektocht heb ik ontdekt hoe intelligent het menselijk lichaam is en hoe groot haar zelfhelend vermogen. Ik laat de mensen graag ervaren en weten dat er zoveel meer mogelijk is dan men denkt, en dat men vooral niet moet opgeven. Ieder mens is uniek en ieder lichaam is anders.
Door met volle aandacht en gevoel aanwezig te zijn bij de ander, en door te putten uit mijn kennis en inzichten, kan ik op verantwoorde wijze die ander behandelen.

Omdat geen mens en geen lichaam hetzelfde is, start iedere behandeling met een uitgebreide anamnese. Van hieruit bepalen we een plan van aanpak dat gaandeweg – afhankelijk van hoe het lichaam erop reageert – fijner afgestemd kan en mag worden.
De verschillende behandelingen die ik aanbied in mijn Praktijk, hebben een versterkende werking op elkaar en kunnen perfect naast elkaar worden toegepast. Wanneer we bijvoorbeeld de darmen reinigen door middel van Colonhydrotherapie (ERM-methode), dan is het verstandig om ook eens goed te kijken naar het voedingspatroon. Wanneer wordt gekozen voor een lever- en galblaasreiniging, dan is het essentieel dat de darmen schoon en gezond zijn omdat het afval uit de lever via de darmen het lichaam zal verlaten.

Na mijn persoonlijke ervaringen en mijn studies ben ik ervan overtuigd dat we allemaal de mogelijkheid hebben om onze gezondheid op eigen kracht te bevorderen. Het is dan ook mijn passie om u bij te staan bij het optimaliseren van uw gezondheid en u te laten ervaren hoeveel intenser u daardoor kunt genieten van (de simpele dingen van) het leven.

Samen met mijn levenspartner en beste maatje Bert woon ik op het Aasterberg (gemeente Echt-Susteren). Hier is ook de praktijk gevestigd waar u van harte welkom bent, dus graag Tot Ziens!

groenten uit de moestuin

 

bessen uit eigen tuin

 

Praktijk Kalynda