Behandelingen

Omdat geen mens en geen lichaam hetzelfde is, start iedere behandeling met een uitgebreid intakegesprek. Van hieruit bepalen we een plan van aanpak dat gaandeweg – afhankelijk van hoe het lichaam erop reageert – fijner afgestemd kan en mag worden.

Klachten, pijnen, en kwalen, zowel lichamelijk als geestelijk, die uiteindelijk kunnen uitmonden in een ziekte, zijn allemaal uitingen van een verstoord natuurlijk evenwicht ergens in het lichaam. Wanneer het lichaam er niet toe in staat is zelf het evenwicht te herstellen of te behouden, dan kunnen wij een handje helpen. Hoe we dat het beste kunnen doen hangt af van waar we een touwtje vinden om aan te trekken. Het is mooi en geruststellend om te weten dat vrijwel niets onomkeerbaar is en dat we een hoop kunnen doen om het zelfhelend vermogen te vergroten en het immuunsysteem te versterken.

Ieder lichaam beschikt over een complete apotheek waarin alles aanwezig is om gezond te worden én te blijven. De behandelingen in mijn praktijk zijn erop gericht de apotheek als het ware op te ruimen, sterk en gezond te maken en de zogenaamde medicijnkast aan te vullen.
De behandelingen hebben een versterkende werking op elkaar en kunnen perfect naast elkaar worden toegepast. Wanneer we bijvoorbeeld de darmen reinigen door middel van de colonhydrotherapie, dan is het verstandig om ook eens goed te kijken naar het voedingspatroon. En wanneer wordt gekozen voor een lever- en galblaasreiniging, dan is het essentieel dat de darmen schoon en gezond zijn omdat het afval uit de lever via de darmen het lichaam zal verlaten.

Kijk op uw gemak rond op deze site en indien u vragen heeft, schroom dan niet om contact met me op te nemen.